Politika

IZBORI: Formiraju se liste poslaničkih kandidata sa juga Srbije

LeskovacVranje fonta kod poste

Na listi čiji je nosilac Aleksandar Vučić, za predstojeće parlamentarne  izbore našlo se čak 32 predstavnika gradova i opština sa juga Srbije.Boje juga sa 68. mesta brani advokat Dragan Nikolić iz Vranja. Deset mesta iza njega je Olivera Pešić, ekonomista iz Leskovca, zatim na 88. mestu je Žarko Bogatinović inženjer poljoprivrede iz Leskovca.  116. na Vučićevoj listi je Velibor Stojković, preduzetnik iz Vlasotinca, dok je  131. Ninoslav Girić, lekar specijalista iz Leskovca, na broju 148. je Nenad Mitrović iz Bujanovca, 166. na listi je još jedan predstavnik Leskovca , reč je o ekonomisti Goranu Vukadinoviću. U igri za poslanike u državnom parlamentu je i ekonomista Goran Mladenović iz Vladičinog Hana koji je 170. na listi. 183. je Nadica Kostić, medicinska sestra iz Vlasotinca, dok je 235. Danijela Manov ,doktorka  medicine, iz Lebana., a 241. Dr Gordana Savić, doktor stomatologije iz Leskovca.

Listu koja nosi naziv „Budućnost u koju verujemo „, zajednički čine Srpska napredna stranka (SNS), Socijal demokratska partija Srbije (SDPS),Nova Srbija (NS), Srpski pokret obnove (SPO) i Pokret socijalista (PS), je prva lista koja je predate Republičkoj komisiji.

Članovi Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) izabrali su petoro predstavnika za listu kandidata poslanika u Skupštini Srbije.

Na listu je Živojin Stefanović, lider leskovačkih socijalista i aktuelni predsednik Skupštine Leskovca, zatim, Ljiljana Mladenović i Žikica Nestorović iz Leskovca, kao i Nebojša Stojanović, donedavni predsednik opštine Vlasotince, i Dragana Milovanovicć iz Bojnika.

Grаdski odbor Demokrаtske strаnke u Vrаnju jednoglаsno je podržаo predlog dа Gorаn Stefаnović, predsednik Okružnog odborа DS zа

Pčinjski okrug, bude kаndidаt zа nаrodnog poslаnikа.

On je bio nаrodni poslаnik u mаndаtu od 2008. do 2012. godine i sаdа je opet dobio podršku člаnovа svog mаtičnog odborа.

Categories: Politika

Leave a Reply