Hronika

PU LESKOVAC: Neophodan oprez za praznike

PetardeLopovi posle kradje

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu za vreme proslave novogodišnjih i božićnih praznika je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara, konstatuje se.

“Mole se građani da prilikom odlaska na proslave praznika, na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere.
U vreme predstojećih praznika Policijska uprava u Leskovcu će pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga”.

Posebno se skreće pažnja na pojačan rad saobraćajne policije.

“Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača i brzinu kretanja vozila”.

Građani su dužni da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192, 016/252-984 i 016/200-221.

“Policijska uprava u Leskovcu svim sugrađanima želi SREĆNU NOVU 2014. godinu”.

Categories: Hronika

Leave a Reply