Sport

Najbolji FK “Moravac Orion“, Stanojevićeva i Kecojević

Leskovac grad

U sali Skupštine grada Leskovca uručene su Sportske nagrade Leskovca za 2013. godinu. Priustne sportiste, goste i yvanice je prigodnom besedom pozdravio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je posebno naglasio da je grad Leskovca utvrdio prioritete sa jasnim cilje da se u Leskovcu ponovo igraju prvoligaški fudbal, rukomet i košarka.

Odlukom žirija za najbolji klub u 2013. godini izabran je Fudbalski klub Moravac Orion, jesenji prvak Srpske lige Moravac Orion iz Mrštana. U obrazloženju odluke se navodi da je Moravac Orion kao debitant u Srpskoj ligi Istok sezonu završio na odličnom 4. mestu, a da je jesenji deo prvenstva u novom prvenstvu ekipa iz Mrštana završila na prvom mestu. Potvrda kvaliteta bilo je i osvajanje Kupa Jablaničkog okruga kao i plasman u finale Kupa Regiona istočne Srbije.

Najbolji sportista Leskovca u 2013. godini je kik – bokser Mihajlo Kecojević, vicešampion Evrope sa seniorskom reprezentacijom Srbije, prvak Srbije u disciplini K1, vicešampion Srbije u Low Kick i prvak Centralne Srbije u ovim disciplinama.

Najbolja sportistkinja Leskovca je karatisktinja Jelena Stanojević, koja je u 2013. godini kao član reprezentacije Srbije osvojila titulu svetskog šampiona u borbama na takmičenju održanom u Pragu i državnki prvak u disciplinama kate i kumite.

U konkurenciji  sportskih radnika za godišnji rad Sportsku nagradu Leskovca dobio je međunarodni rukometni sudija Nenad Nikolić, dok u kategoriji pedagoga fizičke kulture nagrada pripala profesoru Gimnazije Predragu Joviću. Sportsku nagradu Leskovca u konkurenciji sportskih radnika za dugogodišnji rad dobio je Ljubiša Šiškin, osnivač i trener Karate Kluba Bušido.

U kategoriji sportskih organizacija i saveza Sportska nagrada Leskovca je odlukom Upravnog odbora Sportskog saveza Leskovca pripala Gradskom fudbalskom savezu Leskovca, a nagradu u ime najmasovnije sportske organizacije u gradu primio je potpredsednik GFS Leskovac Ivan Nikolić koji se na kraju u ime nagradjenih obratio prisustnima.

Za najboljeg trenera izabran je Dragan Arsić, trener Košarkaškog kluba Zdravlje koje vodi borbu za povratak kluba u Prvu B ligu, a grada Leskovca na košarkašku mapu Srbije.

Sportske nade Leskovca u karatista David Trajković i košarkašica Actavis Akademije Marija Stojiljković. U konkurenciji pojedinaca za rad u drugim organizacijama Sportska nagrada Leskovca pripala je Milošu Stevanoviću iz Gradske uprave za društvene delatnosti.

Upravni odbor Sportskog saveza Leskovca je odluke o dodeli Sportskih nagrada usvojio na osnovu predloga Komisije kojom je predsedavao Jovica Marjanović, a čiji su članovi bili Božidar Djermanović, Miodrag Rajković, Tatjana Mančić – Zdravković i Slobodan Mitić – Žuća.

Valja reći da je svečanost izbora najboljih u gradu Leskovcu u 2013. godini uveličala Jovana Stojiljković, članica ženske rukometne reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Categories: Sport

Leave a Reply