Politika

dr Cvetanović: SNS najmladja stranka u usponu jer radi u interesu gradjana Srbije

Mesko SNS konf

Najavljujući drugu izbornu skupštinu Gradskog odbora SNS-a koja će biti održana danas 26. decembra sa početkom u 18 časova u prostorijama kluba „Safir“.Gradonačelnik Leskovca i predsednik GRo SNS dr Goran Cvetanović je na pres konferenciji u sedištu stranke da će biti izabran predsednik Gradskog odbora, a pravo glasa imaće 170 delegata.

-Želim da podsetim da ćemo posle završenih izbora za savete mesnih zajednica preispitaćemo rad stranke, smenjeno je preko 40 funkcionera po mesnim odborima, svi oni koji nisu dali rezultate iznad proseka stranke, bilo na nivou grada, bilo na nivou Srbije, čak i oni koji su ubedljivo pobedili i samostalno formirali savete mesnih zajednica, zato što uvek tražimo bolje, kvalitetnije i energičnije ljude. Ne znači da su oni loše radili, ali znači da želimo da još brže i efikasnije odgovorimo potrebama građana, rekao je Goran Cvetanović i dodao da na teritoriji grada Leskovca SNS trenutno ima 13.500 članova, reč je o onima koji su uneti u registar i kompjuter, ali ih je ukupno ono 15.000, računajući i pristupnice koje još nisu unete u kompjuter. Broj članova SNS-a iz dana u dan se povećava. Stranke sa ovolikim brojem članova ne bi trebalo da imaju isti medijski tretman kao male stranke, kao što je SPO, smatra Cvetanović.

Mesko SNS clanstvo

Na prozivke opozicije da bi otvaranje nove televizije pod okriljem gradskih vlasti u okviru javnog preduzeća radio Leskovac bilo protivzakonito, Goran Cvetanović je rekao da će lokalna samouprava poštovati zakon.

-Mi ćemo sve po zakonu! Otpustićemo deset ljudi koji su uzeli otpremnine, isplatićemo im sve zaostale zarade, a ako zakon kaže da ne možemo da otvorimo novu televiziju pod okriljem grada onda nećemo“ rekao je Cvetanović.

On je najavio da će svi zaposleni u lokalnoj samoupravi, koji su već uzeli otpremnine, a ponovo su zapošljeni i primaju platu iz gradskog budžeta biti otpušteni i da će se on lično potruditi da oni ponovo ne dobiju posao u nekoj od javnih ustanova.

A što se nove televizije tiče, Cvetanović je konstatovao da svako ima prava da planira, pa čak i nemoguće poslovne projekte.

Lider leskovačkih naprednjaka odogovorio je na kritike koje su prethodnih dana iznešene na račun lokalne vlasti od strane opozicione DS. U vreme dok je vlast vršila DS, računi za struju tokom Roštiljijade iznosili su milion i 200 hiljada dinara, a od kada je SNS preuzela vlast taj iznos je 250.000 dinara jer su sada za svakog korisnika postavljeni merni uređaji. U glavnoj ulici postoje osnovni infrastrukturni uslovi, tako da bi izmeštanje Roštiljijade iz centra grada moglo da znači i njeno gašenje, rekao je Cvetanović, i postavio pitanje zbog čega DS to nije učinila u vreme dok je bila na vlasti.

Vezano za poruku da će 10 upošljenika koji su primili otpremnine u Radio Leskovcu a onda se vratili na posao sada biti otpušteni. Na pitanje gradonačelniku da li su otpremnine vraćali i ostali radnici koji su tokom racionalizacije bili otpušteni, a potom ih je sud vratio na posao.

Cvetanović je odgovorio da su svi koji su vraćeni na posao vratili otpremnine.

Sa većinom njih napravljeni su korektni sporazumi, ali svi oni koji se

ponašaju nekorektno, koji su neefiksni i neljubazni prema građanima i nemarni prema poslu dobiće otkaz, uz striktno poštovanje Zakona, i neće imati mogućnosti da se vrate na posao, poručio je Cvetanović.

Categories: Politika

Leave a Reply