Politika

URS Vranja traži ostavku gradonačelnika

URS Vranja o izborima

Gradski odbor URS u Vranju traži momentalnu ostavku gradonačelnika Vranja Zorana Antića zbog raspada vladajuće koalicije i izlaska SNS-a iz lokalne vlasti.To treba da učini iz razloga zbog gubitka većine u Skupštini Grada, koja je sa 54 odbornika drastično pala na 20 i “kusur“.Ovo je, izmedju ostalog, rečeno na današnjoj konferenciji za medije GO URS-a u Vranju.

Predsednik Gradskog odbora Uroš Trajković kaže da se URS zalaže za uvodjenje privremenih mera  do prevremenih lokalnih izbora, ili stvaranja nove većine u Skupštini, o čemu su spremni da razgovaraju sa svim političkim činiocima u gradu.

Trajković je upozorio javnost na postojanje potencijalnog pokušaja “kupovine odbornika“ čime bi se održalo postojeće stanje vlasti u gradu, apelujući na policiju i tužilaštvo da ove navode proveri i ispita.

– Odluka Izvršnog odbora SNS, praktično znači da više nemamo predsednika Skupštine, zamenicu gradonačelnika, njihove članove Gradskog veća i pojedine direktore javnih preduzeća.

Kada nema predsednika Skupštine, a ukoliko se novi ne postavi u roku od mesec dana, onda se uvode privremene mere i raspisuju se izbori.

Mi dakle ne odustajemo od zahteva da gradonačelnik Vranja podnese ostavku jer je izgubio većinu. Time će skratiti proceduru i za privremene mere i za izbore – kaže Trajković.

Categories: Politika

Leave a Reply