Sport

FK “MORAVAC-ORION“: Fudbalsko čudo leskovačkog kraja

Orion Joca S.stadionOrion Joca S.stadion trening

Majstori za najbolje povrće od skora su i fudbalski čarobnjaci. Fudblaskom igrom kao čarolijom učinili su da ‘’najvažnija sposrdena stvar na svetu’’ privuče hiljade i hiljade gledalaca u Mrštanu, prigradskom naselju Leskovca gde su od vajkada živeli dobri povrtari i dmaćini.

Da se sve može kad ste vredni, uporni, štedljivi, okruženi talentima, puni znanja i umeća potvrdio je Jovica Stanković, nekada talentovani golman, sada sa diplomom Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu uspešan sportski radnik i još uspešniji poslovan čovek.

FK’’Moravac Orion’’ iz Mrštana pravo je fudbalsko čudo na jugu Srbije, a i šire. Za samo tri godine od ‘’kaljuga’’ lige popeo se na sam vrh srpskoligaškog fudbalskog ,,Istoka“ i to najviše zahvaljujući, predsedniku i treneru Jovici Stankoviću.

Na nekadašnjoj seoskoj deponiji smeća u Mrštanu izrgadio je, pored postojećeg glavnog igrališta i tri pomoćna terena za više od 150 fudbalera koji svakodnevno vežbaju u četiri takmičarske selekcije. U veoma kratkom roku preduzimljivi predsednik je uspeo da izgradi sportske tribine sa 650 sedišta, a ovih dana privode se kraju unutrašnji radovi ispod tribina za službene prostorije i svlačionice, tako da će svi učesnici fudbalskih događaja u Sportskom centru ,,Moravac Orion“ imati potpuni komfor.

Orion Milos StankovicOrion Marko Marinkovic

U veoma zanimljivoj fudbalskoj jeseni u Srpskoj ligi grupa ,,Istok“, Moravac Orion je osvojio jesenu titulu sa tri boda viška od drugoplasiranog Radničkog iz Pirota.

Omladinci su, takođe, prvi u Omladinskoj ligi Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije sa gotovo fascinantnim rezultatima. U 15 odigranih kola sa gol razlikom 52:5, omladinci su u 12 navrata trijumfovali, ne dozvoljavajući pri tom da se protivnik bar jednom obraduje pobedi. Kadeti su treći, a selekcije pionira su takođe u samom vrhu u ligama gde se takmiče.

-Zadovoljan sam rezultatima svih klupskih selkcija. Radili smo puno i predano, ispunjujući pri tom zacrtane planove. Nigde ne žurimo, već planski i stručno koračamo napred, ne prepuštajući ništa slučajnosti. Na proleće, nadamo se, biće još više radosti u našem domu fudbala i na zadovoljstvo svih navijača i iskrenih ljubitelja fudbala u Jablaničkom okrugu – kaže Jovica Stanković i dodaje da što se mladih i školaraca tiče u ekipi može da bude samo onaj ko nema jedinice u školi. Znači samo dobri učenici. To potvrdje super talentovani Miloš Stanković i njegov nešto stariji klupski drug Marko Marinković.

Orion Goran DjordjevicOrion trening 1

-Naša škola fudbala i rad sa mladima je po pravilima fudbalske igre. Želimo da se mladi ljudi sportisti pravilno formiraju ne zapostavljajući školu, al ii svoju veliku ljubav fudbal. Ustalnom smo kontaktu sa njihovim roditeljima al ii pedagozima u školi, kaže proslavljeni fudbalr Goran Djordjević koji je nosio dresove mnogih poznatig prvoligaških ekipa širom nekadašnje Jugoslavije.

Reči pohvale o organizovanom radu, redu, radu i discipline u ‘’Moravac Orionu’’ izrekli su mnoga poznata domaća, evropska i svetska fudbalska imena posle boravka u Mrštanu. Medjutim, o spekulacijama gde će svoje utakmice igrati sledeće godine. Da li će to biti Gradski stadion u Leskovcu? Jovica Stanković kaže:-Dolaskom dr.Gorana Cvetanovića za gradonačelnika Leskovca naš klub je dobio status koji istinski zavređuje. Ukoliko ostvarimo naš san, a to je igranje sa prvoligaškim ekipama fudbalske Srbije igraćemo na Gradskom stadionu u Leskovcu .

Categories: Sport

Leave a Reply