Politika

VRANJE: GrO URS povodom najnovijih političkih dešavanja

URS Vranja odgovor SPS

GRO URS Vranja održao je konferenciju za štampu kojoj su pored užeg rukovodstva prisustvovali i odbornici ove političke opcije. Na konferenciji je najviše bilo reči o odluci koalicionih partnera okupljenih oko SPS -a da URS bude izbačen iz vlasti.Predsednik gradskog odbora  Uroš Trajković na početku je podsetio da je tokom burne sednice skupštine na kojoj je počeo raskol u vladajućoj koaliciji on insistirao na smirivanju situacije  i da je u vise navrata apelovao na socijaliste i naprednjake da najpre reše međusobne nesuglasice pa tek onda nastave sednicu.

-Gradonačelnik je ignorisao moje zahteve  tvrdeći da između SPS-a i SNS-a nema nikakvih problema, a svedoci smo svi, pa i  novinari da je veći deo naprednjaka napustio sednicu. Ispostavilo se  da socijalisti i Antić žele da naprave sopstvenu većinu, a to je ono za šta građani Vranja nisu glasali . Bilo je pritisaka na pojedine  odbornike da pređu u SPS – ustvrdio je Trajković i dodao da nisu oni ti koji su prekršili koalicioni sporazum . „Ako postoji koalicija i onda neko iz te koalicije startuje odbornike koalicionih partnera, upravo je taj prekršio koalicioni sporazum.U ovom slučaju je to SPS, a ne mi.

Zaključeno je da će URS prisustvovati narednoj sednici grada, gde će u svojim izlaganjima navesti šta su sve njihovi ljudi  koji su bili na fukciji radili.

Categories: Politika

Leave a Reply