Sport

LESKOVAC: Nestajanje FK “Dubičica“

FK DubocicaFK Dubocica amblem

Ono što se danima najavljivalo dogodilo se na Gradskom stadionu u Leskovcu u nedelju u 15,45 minuta. Ne pojavljivanjem na teren fudbalera najstarijeg fubalskog ligaša na jugu Srbije dogodila se nova bruka u fudbalskom Leskovcu. Službenim gubitkom utakmice sa Timočaninom, Dubočica 1923  se samo na korak približila brisanju sa spiska učesnika prvenstva Srpske lige Istok i prelazak u niži rang takmičenja

Delegat utakmice Dragan Djokić iz Negotina i glavni sudija meča Bojan Milić sa pomoćnicima su konstatovali da se fudbaleri Dubočica 1923 nisu pojavili na utakmici sa Timočaninom pa leskovačkom srpskoligašu preti izbacivanje iz lige.

Naime, arbitri su na teren izveli samo sastav Timočanina, sačekali da prođe vreme određeno Propozicijama, a potom je sudija Milić  službeno označio kraj utakmice, koja će po fudblaskim pravilima biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist Knjaževčana. Ako se ovome doda, napuštanje prvog stratega Dragana Stankovića- Šimija koji je preuzeo komšijski Pukovac, besparicu i beznadje koje je mesecima nad legendarnim leskovačkim fudbalskim hramom onda je jasno kakav kraj čeka nekadašnji ‘’ponos Leskovca’’.

Categories: Sport

Leave a Reply