Politika

LESKOVAC: Rešena dilema oko rukovodećih kadrova?!

Leskovac GSskupstina

Skupština grada Leskovca je nakon sprovedenog konkursa i testiranja, mišljenja komisije za izbor direktora javnih i javno komunalnih preduzeća većinom glasova, za direktore javnih i javno komunalnih preduzeća imenovala direktore i to:

JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“  Slaviša Zlatanović, za direktora JP „Dom“ Aleksandar Momčilović, za direktora JP „Pijaca“ Zoran Milošević, za direktora JKP „Vodovod“ Zoran Stojanović, za direktora JKP „Komunalac“ Dragan Milenković,

za direktora JKP „Toplana“ Nebojša Krstić, za direktora JKP „Grdelica“ Staniša Petrović i za direktora JP „Gradska autobuska stanica Leskovac“ Miroslav Kostić. Direktor JP SRC „Dubočica“ ponovo će biti Aleksandar Đurović, odlučili su odbornici.

Do kadrovskih promena došlo je i u Narodnom pozorištu jer je dosadašnji direktor Zoran Rakić podneo ostavku pa je na njegovom mestu imenovan Stanislav Grujić. Zbog smrti direktora Istorijskog arhiva Dragana Krstića došlo je do prestanka funkcije, pa je za v.d. direktora ove ustanove imenovana Marija Lazarević.

Svi postavljeni drektori prvorangirani su na konkursu, izuzev direktora JP „Dom“, koji je zauzeo drugo mesto na rang listi, ali ga je komisija, na osnovu ocene dosadašnjeg rada i rezultata rada, predložila za mesto direktora, što su odbornici i prihvatili. U odnosu na dosadašnja kadrovska rešenja do promene je došlo jedino u JP „Pijaca“ gde je umesto dosadašnjeg direktora Nebojše Stojanovića (DSS)  imenovan dokotor ekonomskih nauka Zoran Milošević (SPS). I na čelu Radio Leskovca došlo je do promene, pa je za direktora izabran prvoplasirani Tomislav Stevanović.

Categories: Politika

Leave a Reply