Sport

FUDBAL: Trener Žarko Djurović napustio “Radnik“ iz Surdulice

Zarko Djurovic trener

Nakon poraza njegovog kluba od Smedereva kod kuće, Žarko Đurović, šef stručnog štaba surduličkog Radnika, spakovao kofere i vratio se u Beograd.

Naaime, nkon 5. odigranih kola i samo dva osvojena boda koja su ih prikovala za poslednje mesto na tabeli, svim ljubiteljima fudbala u Surdulici bilo je jasno da ceh platiti Đurović.
– Situacija je takvo da je neophodno da nešto hitno treba da se promeni za dobrobit ekipe, da bi se što pre prevazišla kriza i krenulo uzlaznom putanjom.Ponudio sam ostavku što je moralana obaveza posle lošeg starta. To je sastavni deo posla, kada loše krene, prvo “strada” trener – izjavio je Đurović i dodao da je bilo zacrtano je najmanje šest ili sedam bodova iz prvih pet utakmica, ali ozbiljnije povrede dvojice bitnih igrača, Jovana Jovanovića i Nikole Anđelkovića, dodatno su iskomlikovali situaciju.
-Takodje, pojedini igrači stigli su pred kraj prelaznog roka, tako da se nisu dovoljno uigrali. Mnogo stvari smo rešavali u hodu. Uz to, protiv Inđije nismo imali sreće, primili smo gol u poslednjim sekundama, a u duelu sa Smederevom oštećeni smo za čist jedanaesterac u prvom poluvremenu. I još nešto, da je sudija pokazao na belu tačku rezultat bi sigurno bio drugačiji… – veli Đurović i naglašava da je sa upravom Radnika imao korektnu saradnju.
– Dao sam koliko sam mogao, ali nije vredelo. Iskreno, verujem da će kjlub brzo prebroditi krizu, možda već u narednom kolu protiv Doline, i da će posle prve pobede Radnik  krenuti  uzlaznom linijom – poručio je Đurović.
Inače, do angažovanja novog trenera, Surduličane će voditi njegov pomoćnik Nikola Stanković, a kao mogući novi treneri pominju se  Saša Nikolić i  Slobodan Halilović.

Categories: Sport

Leave a Reply