Društvo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Leskovcu

Pred.Nikolic pogacaBim tex Nikolic i Mesko

Potrebno je da se promenimo svi i da pomognemo na adekvatan način one koji dobro rad, kriza će još više i i dugo da nas trese, a potencijala i uslova imamo da pokrenemo Srbiju i omogućimo narodu bolji život.

Ovo je, izmedju ostalog rekao u Leskovcu predsednik Srbije Tomislav Nikolić u prepunoj sali Gradske skupštine nako nakon uručenja ugovora o obavljanju stručne prakse 40  mladih diplomaca sa prosečnom ocenom preko 9,00.

Svoj boravak u Leskovcu predsednik Tomislav Nikolić ja započeo obilaskom ovdašnjeg preduzeća „BIM-teks“ i prisustvovao puštanju u rad novoizgrađenog pogona za proizvodnju pamučnog konca u vrednosti od 1,4 miliona evra. Nikolić obišao i poljoprivredno gazdinstvo Jovice Stojanovića.

Pogon za proizvodnju pamučnog konca u vrednosti od 1,4 miliona evra preduzeća „BIM-teks“ u Leskovcu pušten je u rad, a fabriku je obišao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je sa rukovodstvom fabrike i čelnicima lokalne samouprave obišao proizvodni pogon kompanije, koja je jedan od lidera na tržištu Srbije u proizvodnji različitih tipova prediva za sve vrste pletaćih tehnologija, a koja ima godišnji kapacitet veći od 1.000 tona godišnje.

Preduzeće „BIM-teks“ osnovano je 1992. kao porodična firma pod nazivom „Bim Komerc“, a osnovna delatnost joj je proizvodnja prediva za trikotažnu i čarapansku industriju, kao i proizvodnja elastičnih mrežica za pakovanje mesnih proizvoda.

„BIM-teks“ zapošljava 99 radnika, od kojih su čak 52 nedavno primljena u rad, a iz budžeta Grada Leskovca dobiće podsticajna sredstva u visini od 120.000 dinara po radniku.

Tokom poslednjih deset godina u nove mašine i pogone ova kompanija je investirala više od 12 miliona evra, što joj omogućava da godišnje proizvede prediva u vrednosti od 2,5 miliona evra, od čega se 60 odsto izveze u zemlje Evropske unije.

Pred.Nikolic paprika gajbaPred.Nikolic,Zika,Mesko

Tokom posete Leskovcu, Nikolić je obišao i poljoprivredno gazdinstvo Jovice Stojanovića u selu Kumarevo kod Leskovca, koje će ove godine proizvesti oko 20 vagona paprike.

Nikolić je razgovarao sa Stojanovićem o problemima sa kojima se on susreće kao jedan od većih proizvođača paprike u Leskovcu.

Stojanović, koji inače ima oko 120 plastenika u tom kraju, istakao je u razgovoru sa predsednikom Srbije da je najveći problem to što ne može da uzme zemljište u zakup na više od tri godine.

Predsednik Srbije je prilikom obilaska dela Stojanovićevih plastenika rekao da treba menjati zakon, a zanimalo ga je i koliko Stojanović proizvodi, koliko uspe da proda, po kojoj ceni, da li navodnjava plastenike.

Nikolić je obišao deo plastenika, gazdinstvo i posmatrao proces odabiranja i pakovanja paprike.

Categories: Društvo

Leave a Reply