Politika

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala sa Leskovčanima

Mesko i Z.Mihajlovic

Ministarka energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Leskovcu sa gradjanima Leskovca i juga Srbije, ali i Nišlijama, o problemima vezanim za dugavanja za utrošenu električnu energiju. Ona je izjavila da su ona i njeni saradnici na terenu imali prilike da čuju da su Elektrodistribucije građanima zaračunavale duple kamate na računima za struju.

Ona je kazala da je razgovarala sa ljudima koji deset godina nisu platili struju i zbog problema sa kamatama, a u redu ispred sedišta grada čekali su Leskovčani koji mesecima žive bez struje zbog dugovanja stara i do 15 godina.

Odgovarajući na pitanja novinara oko rekonstrukcije vlade Mihajlovićeva je rekla da je, upravo, cilj rekonstruisane vlade da zaposli Srbiju.

-Naš prvi zadatak je kako da učinimo ambijent pogodnijim za ulazak investitora, naš zadatak jeste da zaposlimo Srbiju, kazala je ministarka i dodala da račune za struju moraju da izmire građani i opštine i gradovi, ukoliko ne žele da budu isključeni sa električne mreže.

Mihajlovićeva je pohvalila leskovačku samoupravu koja je reprogramirala dug od 100 miliona dinara za struju, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je iskoristio priliku da zamoli za pomoć i da se zahavli što je izvođačima radova na fotonaponskoj elektrani Vlada isplatila dug od 66 miliona dinara, ali je naglasio da je potrebno još oko 30 miliona za njen dovršetak.

-Imamo poptuno promašenu investiciju u jednom periodu, to su ispitivanje geotermalnih voda. Vi sami znate da se to ispituje na 500 metara dubine, nažalost bivša vlast je ispitivala kilometar i po. 50 miliona dinara je već dato, ostao je dug još 57 miliona dinara. Propala investicija i jedino što su građani saznali to je da nema geotermalnih voda. Ali bih vas molio da vaše ministarstvo pomogne, rekao je Cvetanović i podsetio da je za gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda nepohodno uplatiti još 350 miliona dinara, da bi građani dobili ono što dugo čekaju.

Categories: Politika

Leave a Reply