Sport

Planina Radan domaćin Trećeg MTB maratona

Ivana Kostic, Orlovac Sistem FPSBike maraton Radan

Treći MTB maraton na planini Radan održaće se 06. 10. 2013. godine. Start trke će biti ispred Doma na Radanu, a takmičari će voziti dve trke: mali maraton u dužini od 34 km i veliki maraton u dužini od 66 km.

Inače, u protekle dve godine Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ koji je finansirala Austrijska agencija za razvoj – ADA i uz tehničku podršku NVO organizacije “Zeleni Impuls” iz Leskovca na planini Radan organizovao dva biciklistička Mountainbike Cross-country maratona.

S obzirom na to da je ova manifestacija izazvala veliko interesovanje u protekle dve godine i naišla na jako dobar odaziv biciklista iz cele Srbije želja nam je da ovu biciklističku trku pretvorimo u tradicionalnu manifestaciju po kojoj bi ovaj kraj bio prepoznatljiv. Na ovaj način ujedno promolišemo planinu Radan sa svim njenim prirodnim lepotama i kulturnim blagom. Na startu prošlogodišnjeg maratona u okviru dve trke (malog maratona – 30 km i srednjeg maratona – 58 km) bilo je oko 100 učesnika iz zemlje i jedan učesnik iz Španije.

WesternAg_PA_vert_fc_logo

Categories: Sport

1 reply »

Leave a Reply