Društvo

PREDEJANE: Sutra počinje bušenje tunela?!

zika stefanovic zmPredejane panorama

Sutra bi trebalo da počne bušenje tunela, čime bi nova deonica auto-puta (Koridora 10) zaobišla Predejane.

Po rečima Živojina Stefanović, predsednika Skupštine grada Leskovca ukoliko se na Koridoru 10, kod Predajana izgradi tunel, stanovnici 11 sela iz tog kraja će se iseliti, jer će ostati bez posla u motelu „Predajane“, koji zapošljava 200 radnika sa tog područja – smatra predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović

Sasvim je izvesno da ćemo doći u situaciju da se stanovnici 11 sela na području Predejana iseliti ako se na tom delu Koridora 10 izgradi tunel, jer će ostati bez posla u jedinoj firmi u tom kraju koja uspesno radi – motelu “Predejane” pored autoputa.

Zbog toga Stefanović traži da Vlada Srbije još jednom razmotri predloge trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru koje su dali grad Leskovac i ‘’Putevi Srbije’’, kojima se ne predviđa izgradnja tunela, i koji su, kako on tvrdi, jeftiniji za 15 miliona evra.

– Trasa autoputa koju mi predlažemo je bolja i jeftinija. To je potvrdio i glavni projektant CIP, koji je, inače, radio i trasu sa tunelima, da je naša trasa koja ne predviđa tunele kod Predejana, jeftinija za oko 15 miliona evra, a pored toga doprinosi i boljoj komunikaciji meštana 11 sela sa ostatkom opštine – veli Stefanović.

Uz apel da se odustane o dove ‘’veoma skupe namere’’ Stefanović podseća da na području Predejana živi oko 2.000 stanovnika i da je jedina firma koja uspešno radi u tom kraju motel “Predejane”, pored samog autoputa.

Valja podsetiti da je prilikom nedavne posete Koridoru 10 direktor “Puteva Srbije”, Dmitar Ðurović, da će na Preobraženje Gospodnje 19. avgusta nedaleko od Predejana početi priprema trase za izgradnju dva tunela kroz Grdeličku klisuru.

Categories: Društvo

Leave a Reply