Politika

LESKOVAC: Grad rešava obaveze

Mesko potpisivanje por.

Dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca saopštio je da je grad od dve milijarde dinara nasleđenog duga, uspeo u ovih devet meseci od promene vlasti da izmiri polovinu.

Uz pomoć Minsitarstva urbanizma i građevine i Fonda za razvoj RS, koji su izdvojili deset, odnosno 56 miliona dinara, izmirena su i dugovanja prema firmi „Centum“ koja je bila angažovana na izvođenju radova na solarnoj elektrani.

-Znate, lako je najavljivati radove, graditi na imanju svoje porodice, a ništa za to ne platiti, rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da je namera ove lokalne vlasti da pronađe novac za stavljanje solarne elektrane u pogon i dogovor sa Vladom RS o otkupu električne energije.

Gradonačelnik Leskovca je potpisao dva ugovora o vansudskom poravnanju sa vlasnikom pansiona „Mimi“ i predstavnikom Doma učenika i studenata, kojim se reguliše nasleđeni  dug za smeštaj romskih porodica raseljenih iz Beograda u maju prošle godine. Naime, Hostelu „Mimi“ Grad je ostao dužan 1 241 800 dinara, a Domu učenika i studenata 731 000 dinara za ishranu tih romskih porodica. Ove obaveze biće regulisane u naredna četiri meseca, a sporazumom o vansudskom poravnanju uštedeli smo milion dinara na ime kamate, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

On je upoznao predstavnike ‘’sedme sile’’ da je lokalna samouprava prihvatila zahtev kompanije „Produkt“ iz Pečenjevca za nepokretanje postupka protiv ove firme zbog duga prema gradu u iznosu od 49 miliona dinara.

Naime, pojasnio je dr Cvetanović, pečenjevački „Produkt“ je od Direkcije za urbanizam i izgradnju zahtevao da u narednih šest meseci, zbog reorganizacije firme i konsolidacije poslovanja, ne pokreće nikakav postupak protiv ovog preduzeća. Po isteku tih šest meseci, Produkt se obavezao da u dvanaest mesečnih rata izmiri dug od 49 miliona dinara. Na ovaj način pokazujemo dobru volju prema firmama koje su gradile i koje

zapošljavaju radnike, rekao je dr Cvetanović.

Categories: Politika

Leave a Reply