Sport

FUDBAL: Besparica “skraćuje“ lige

Fudbal lopta u mrezi

Zbog dugovanja skoro sve lokalne fudbalske lige na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga biće sve “kraće“. Medjutim, na predlog Opštinskog fudbalskog saveza Vlasotinca Jablaničku okružnu ligu, u narednoj takmičarskoj sezoni, činiće 18 klubova, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga.

Kako je dogovoreno, Međuopštinska fudbalska liga će i u narednoj takmičarskoj sezoni brojati 14 klubova, ali zbog nepoštovanja obaveza prema takmičenju i nagomilanih dugovanja četiri kluba neće moći da započnu prvenstvo: Lemind 1953, kome je dat rok do 1.avgusta, Veternica, Navalin i Sloboda iz Donjeg Brijanja, koji će svoja dugovanja morati da izmire do 8.avgusta.

Prvenstvo Jablaničke okružne lige počeće 17. avgusta, dok će Konferencija klubova ove Lige biti održana 2. avgusta. Početak prvenstva  Međuopštinske lige zakazan je za 24. avgust.

Konfernecija klubova Medjuopštinske lige biće održana 9.avgusta.

Takmičenjima u jednoj i drugoj ligi iz nadležnosti Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga rukovodiće komesari koji su, kako je konstatovano,  sa uspehom vodili takmičenje i u prethodnoj sezoni.

Troškovi takmičenja ostaju na visini iz prethodne sezone.

Na sednici su usvojene Liste sudija Jablaničke okružne i Međuopštinske fudbalske lige, kao i Liste delegata koji će obavljati dužnosti na utakmicama ovih Liga.

Redovna provera spremnosti službenih lica za novu sezonu zakazana je za 16.avgust,dok će tradiconalni Letnji kamp za perspektivne sudije iz Jablaničkog okruga biti održan od 26. do 30. avgusta u Vrnjačkoj banji.

Categories: Sport

Leave a Reply