Društvo

PU Leskovac: Akcija “Stop nasilju u školama“

Boban Zdravkovic PU Leskovac

Policijska uprava u Leskovcu od 27. aprila do 7. juna sproveodi kampnaju “Stop nasilju u školama”, namenjenu uglavnom učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih i prvog i drugog razreda srednjih škola. Medjutim, ova kampanja je, istovremeno, namenjena i nastavnicima i roditeljima.

Valja re’i da kampanja, koja se realizuje uz pomoć MUP Srbije i finansira od strane OEBS-a, podrazumeva održavanje niz kretaivnih radionica i tribina, deljenje flajera i majca.

-Cilj kampanje je smanjenje vršnjačkog nasilja , a specifični povećanje nivoa svesti, saopštio je na konferenciji za novinare portparol PU Boban Zdravković i dodao da će kampanjom biti obuhvaćene Gimnazija, Ekonomska, Hemijska i tehnička škola “Rade Metelac”, a od osnovnih škole? “Vasa Pelagić”, “Svetozar Marković”, “Petar Tasić” i “Josif Kostić”.

Zdravković je istakao da u poslednjih godinu i po dana u leskovačkim školama nije izraženo vršnjačko i drugi vid nasilja, jer od 34, 19 škola u Leskovcu ima školskog policajca, a ostale obilaze policijske patrole.

 

Categories: Društvo

Leave a Reply