Hronika

VRANJE: Olakšali “Triglav“ za 42 miliona dinara

Vranje naselj. Ogledna stanica

U akciji suzbijanja finansijskog kriminala pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Predraga Bobera (42) bivšeg generalnog direktora „Triglava“, Nenada Kovačevića, direktora sektora prodaje, obojicu iz Beograda i Maju Spasić (40), vlasnicu agencije „Spasić“ iz Kruševca, dok je organiyator ove grupe koja je oštetila osiguranje „Triglav“ iz Beograda za 42.650.000 dinara  Boban Mitić (30), vlasnik SZUR „Bambi TXFM“ iz Vranja u bekstvu.

U saopštenju MUP-a se kaže da su odgovorna lica u osiguranju “Triglav”, tokom 2010. i 2011. godine, zaključili više fiktivnih ugovora sa Bobanom Mitićem iz Vranja o zakupu nepostojećeg poslovnog prostora u Vranju i Bujanovcu.

Za potrebe “Triglava”, fiktivni poslovni prostor su obezbedjivali zakupodavci iz Vranja: “Bambi TXFM” (Hristijana Karpoša 46), “ZUR Vlada Mitić”,   agencije “Acikus“, „Frog” , „Pepa”  i “PO Neša”  kao i preduzeća iz Bujanovca: “Cvajkoni”  “Kozmo” (Pčinjska 96 B/3) i “Pišta” (Pčinjska 96 B/19).

Mitić je potom “Triglavu” ispostavljao lažne fakture na osnovu kojih se sumnjiči da je sebi i saradnicima pribavio protivpravnu imovinsku korist od 42.650.000 dinara.

Categories: Hronika

Leave a Reply