Politika

dr Goran Cvetanović o optužbama iz DS-a

Mesko i Gojko 1

Povodom optužbe Demokratske stranke izrečene na račun lokalne samouprave i umešanosti čelnika grada u jučerašnje privođenje bivšeg gradonačelnika

Slobodana Kocića, dr Goran Cvetanović izjavio je novinarima „ da se lokalna samouprava ne bavi insinuacijama niti spekulacijama u vezi

sa ovim slučajem.

-Pred uočenim nepravilnostima mi nećemo zatvarati oči, jer o mogućim zloupotrebama u radu bivšeg gradskog rukvodstva ukazivano je mnogo pre jučerašnjeg hapšenja. O nepravilnostima koje smo zatekli obavestili smo nadležne državne organe jer bi u suprotnom postali saučesnici.

Kao lokalna samouprava imamo potpuno poverenje u rad nadležnih organa sa kojima ćemo sarađivati u onoj meri u kojoj se to od nas bude zahtevalo“, rekao je Cvetanović.

O tome koji će slučajevi biti predmet istrage ne odlučuju stranački organi, naglasio je Cvetanović i dodao da je krajem februara potpisao prijavu protiv Slobodana Kocića, Dragane Stošić, i vlasnika firmi „Standard“ i „Timing“ zbog izgradnje OŠ „Đura Jakšić“ u Turekovcu. Što se tiče izgradnje Gradske autobuske stanice, 26. marta sam dobio izveštaj Direkcije za urbanizam i izgradnju u kome je navedeno da na objektu nedostaju ugrađenei elementi prikazani u dokumentaciji u vrednosti od 11.300.000 dinara. Svako stoji iza svojih dela, a ja pitam kako je moguće da je 49 miliona dinara avansno isplaćenih „Produktu“ iz Pečenjevca neopravdano kod Direkcije za urbanizam i izgradnju. Imate EPS kome grad duguje 200 miliona dinara, a „Produktu“ vršite avansno plaćanje koje nije predviđeno ugovorom. Raznim aneksima osnovnih ugovora pojedinim

izvođačima su priznavane sume koje su više od stvarnih. Primer za to je usklađivanje naših dugova sa rastom cena na malo. Ukoliko je inflacija iznad 10 posto, izvođaču radova zakonom se priznaje samo taj iznos veći od deset procenata. Mi smo imali situaciju da se priznavao celokupan iznos i pitanje je koliko je novca na taj način završilo u tuđe džepove“, istakao je Cvetanović.

Cvetanović je demantovao da je njegov pomoćnik Gojko Veličković do sada bio član Srpske napredne stranke i najavio da će Veličković to postati od večeras.

-Srpska napredna stranka ima visoke ciljeve u pogledu ekonomskog prosperiteta Srbije. Moja funkcija pomoćnika gradonačelnika nije bila uslovlejna članstvom u SNS, ali je moja želja da napravimo tim koji će kreirati ozbiljnu ekonomsku priču. Tim koji će stati na put korupciji, i tim koji će se kvalifikovati za naredne izbore, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Gojko Veličković.

Veličković je naglasio da je „onaj koji je plaćao, odlično znao šta plaća“.

-U kabinetu gradonačelnika se niko ne bavi progonom političkih protivnika. Progon i animozitet DS su izraz višegodišnjeg političkog rivalstva. DS zaboravlja da sam ja, smenjujući Gorana Cvetanovića, pre četiri godine omogućio da Slobodan Kocić postane gradonačelnik Leskovca. DS sam sebi stvara problem i nikada nije bilo krivca na drugoj strani. Jučerašnja njihova izjava je stvorila sumnju da sam ja kao pojedinac jači od Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Pa DS je protiv mene u ovih nekoliko godina podneo 11 krivičnih prijava i ja još ni jednom nisam izašao u javnost da pričam o tom ili bilo kom sudskom predmetu koji se vodi protiv mene, rekao je Veličković.

Categories: Politika

Leave a Reply