Društvo

Svetski dan civilne zaštite u Leskovcu

Civilna zastita sednica

Leskovačko Odeljenje za vanredne situacije obeležilo je danas u sali gradske skupštine Svetski dan civilne zaštite. Prigodnoj svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, članovi Gradskog i Okružnog štaba za vanredne situacije, kao i predstavnici gradskih organa uprave, privrednih društava i ustanova.

Pozdravljajući sve prisutne dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, istakao je da civilna zaštita u našoj zemlji ponovo dobija na značaju.

Miodrag Marjanović, načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije je u svom obraćanju predstavio novoformirane specijalizovane jedinice civilne zaštite.

-Naša država nema toliko novca da ima pet do šest hiljada stalno plaćenih pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite, rekao je, izmedju ostalog, načelnik Marjanović i dodao da je oko dve hiljade sasvim dovoljno da se pravovremeno interveniše, a obuka pripadnika specijalizovanih jedinica počeće početkom maja i trajaće do kraja juna.

Categories: Društvo

Оставите одговор