Hronika

Predsednik Tomislav Nikolić pomilovao Vučka Manojlovića

Vucko Manojlovic

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je Vučka Manojlovića, najpoznatijeg srpskog zatvorenika, ranije osuđenog na smrtnu kaznu – javljaju agencije.

Prema još nepotvrđenim informacijama Nikolić je odluku o Manojlovićevom pomilovanju potpisao još 1. februara, ali na sajtu predsednika i dalje nema vesti o tome.

Vučko Manojlović (66), rođen u Bojniku, prvobitno je oktobra 1986. godine osuđen na smrtnu kaznu jer je, kako je navedeno u presudi, dve godine ranije odmah po izlasku iz zatvora, u nameri da se razjasni za petogodišnje robijanje zbog silovanja, ubio zamenika Okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića.

Osim toga, Manojloviću je na teret stavljeno i da je pokušao da ubije istražnog sudiju Bratislava Gavrilovića i pripremao ubistvo sudije Mladena Jankovića. Sva trojica su učestvovala u sudskom predmetu u leskovačkom Okružnom sudu.

Tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović pomilovao je avgusta 2002. godine Manojlovića i do tada neizvršenu smrtnu kaznu zamenio zatvorom u trajanju od 40 godina.

 

Categories: Hronika

Leave a Reply