Politika

POKRET SOCIJALISTA LESKOVCA: “Čija je policija?“

Pokret socijalista leskovac log

Šta može policija koja služi jednoj partiji, a potpuno je sve jedno kojoj, pa makar sebe zvala i demokratskom – kaže se u današnjem saopštenju za javnost Gradskog odbora Pokreta socijalista u Leskovcu.

Moramo li da saznamo koga sve nezakonito prisluškuju i dokle su granice zloupotreba tek kada se radi o predsedniku države i premijeru?

Kako se odnose prema drugima i državnoj političkoj hijerarhiji, a kako prema ostalim građanima kada je ovakav odnos prema resornom ministru i kakav je to ministar kada ima ovakvu policiju.

Ovde je jedno sigurno: za policiju je dobar samo onaj koji služi jednoj partiji i nje se ne tiče kriminal, jer su njegovi najveći nosioci upravo čelnici iste partije . navodi se u saopštenju Pokreta socijalista u Leskovcu.

Da nije tako već bismo znali zašto u Leskovcu policija ćuti o svekolikim kriminalnim rabotama o kojima su pesmu ispevali i vrapci na grani.

Možda bi nihilisti rekli da se policija priprema za neko novo vreme koje će se vratiti i čekaju povratak onih koji su ih u protekloj deceniji ovog veka stvorili da bi im služili.

„Ništa ne postoji, čak i ako nešto postoji ne bi se moglo saznati i ako bi se saznalo – ne bi se moglo drugima saopštiti“.

Kakav je status svakodnevnih ljudi? Ko upravlja njihovim poštenjem? Ko odlučuje do koje ste granice stvaralac i kada postajete kriminalci? Nepostojanje odgovora na ova i slična pitanja je tekovina vladavine onih čija su usta puna demokratije – navodi se u današnjem saopštenju za javnost Pokreta socijalista u Leskovcu.

Potreba da se što pre vrate na vlast postala je jača od mehanizma kojim su suvereno vladali i razgolili istinu koja je bolna, mučna, satirična i nadasve bizarna.

Za dvadeset treći rođendan trebalo je da im Srbija, kao na poklon, oživi kiborga u kome su ugrađene moći vladanja kapitalom, medijima, policijskim nameštaljkama, kriminalom i korupcijom.

Po njihovom, spas za Srbiju je da takvu nakazu pretvore u mesiju koji bi nas izveo na put blagostanja. A jedini put kojim bi da on krene su novi izbori. To što rane od prethodnih još zarastaju i cepaju nam dušu od bola i sirotinje njih se ne tiče!

Zato otvoreno postavljamo pitanje: Dokle je granica bolesne želje za neograničenom vlašću?

Koji je moral da posle dvanaest godina vlasti po svaku cenu i u ime naroda ponovo, posle samo sedam meseci, pokušavaju da prevare sopstveni narod?

Naravno njih i nije briga kako živimo. Dovoljno je da imaju vlast i da im ona donosi profite.

Zar je vladanje narodnom sirotinjom izvor njihovog duhovnog zadovoljstva i oplođenje bolesnih ambicija? – saopštava GO Pokreta socijalista Grada Leskovca.

Categories: Politika

Leave a Reply