Politika

DVERI: Pomen zrtvama Haradinaja

Zločinac se vraća na mesto zločina, kao heroj i budući premijer tzv. Republike Kosovo, što ne zahteva samo nemu reakciju naroda, već, pre svega, jedinstven strateški odnos prema tzv. državi Kosovo, Haškom tribunalu, EU i NATO paktu – navodi s u saopštenju Pokreta Dveri.

 

Dosta je bilo podela u srpskom narodu i krajnje je vreme da država Srbija kao institucija, zajedno sa svim svojim građanima, zauzme jedinstven stav o zaštiti nacionalnog interesa, zaštiti spskog naroda i konceptu rešavanja nagomilanih problemima koji ne samo da destabilizuju političku situaciju, već i ruše ugled Srbije u svetu.

Svakako, naglašavamo da nije vreme za iznošenje pojedinačnih političkih stavova stranaka i partija i njihovih lidera, neodmerene političke i druge reakcije, eventualno “padanje” na provokacije u Preševu i Bujanovcu, već za jedinstven i odlučan odgovor srpske države u skladu sa Ustavom i Zakonima.

Kao prvu zvaničnu reakciju na jugu Srbije povodom oslobađajućih presuda Haradinaju, Balji i Brahimaju, Dveri su, zajedno sa Srpskom monarhističkom strankom, u crkvi Svete Petke u Kumarevu, zadužbini Kralja Petra Prvog Oslobodioca (Kosova) prislužili sveće i pomolili se za pokoj duša svih nevinih žrtava Ramuša Haradinaja i zločinačke OVK.

Ovom prilikom pozivamo na jedinstvo, zajedništvo i sabornost svih građana Srbije, dajemo podršku srpskoj braći na Kosovu i Metohiji, u srpskim enklavama, monaštvu u manastirima na Kosovu i Metohiji i ukazujemo na neophodnost jedinstva naroda u ovim teškim vremenima.

Pozivamo sve građane da u našim svetinjama i hramovima, tokom prve nedelje božićnog posta, odamo počast stradalom srpskom narodu i pomolimo se Gospodu za jedinstvo i sabornost naroda – navodi se na kraju saopštenja Dveri – Pokret za život Srbije, koje je u ime Povereništva Leskovac potpisao mr Miodrag Mitrović, član rukovodstva Dveri.

Categories: Politika

Leave a Reply