Hronika

BOSILEGRAD: Poštar-lovac nadjen mrtav u Bugarskoj

Posle sedmodnevne potrage za Ganče Goševim (53) poštarom iz Bosilegrada juče prepodne je u ataru Ribarca na teritoriji Bugarske pronadjeno njegovo bezživotno telo. On je prošlog vikenda sa ‘’Reksom’’, svojim lovačkim psom krenuo u lov. Od tog trenutka mu se gubi svaki trag. U pronalaženju lovca Gančeta, u mnogome je pomogao njegov ‘’čipovani’’ lovački pas koji je pre dva dana pronadjen u Bugarskoj.

Pokojnikov brat Ananije Gošev, kaže da prema informacijama koje je dobio od lekara koji je izašao na licu mesta, na telu pokojnika nisu primećeni tragovi nasilja. Zvanična informacija je da je umro prirodnom smrcu.  U Rajčilovcu selu gde je živeo Ganče sa porodicom, al i u Ribarcima gde su ga često vidjali kad ide u lov kažu da im je čudna ova smrt.

-Prevrnuli smo zemlju i nebo da ga pronadjemo, ali bez uspeha, kažu lovci iz Bosilegrada i dodaju da je misterija kako je mogao tako da zaluta. Takve greške ne može da napravi iskusan lovac kao što je Ganče kažu lovci i dodaju da je Ganče važio za iskusnog i dobrog lovca. Njima, a i drugima nije jasno kako se dogodilo da zajedno sa kerom ‘’Reksom’’ zaluta i ode tako duboko u teritoriju Bugarske.

U pošti u Bosilegradu, gde je Ganče radio kažu da je bio za primer. To kažu i gradjani Bosilegrada.Zanimljivo da supruga Nadica i sin Predrag nisu dozvolili da se objavi Gančetova fotografija u medijima, neobjasnivši zašto?!

Categories: Hronika

Leave a Reply