Hronika

LESKOVAC: Zagonetna smrt mladića

Deda Slobodan Stanojković Cobi je kategoričan:

Zvanična verzija je da je moj unuk Boban pucao sebi u glavu, ali sigurni smo da je sekta organizovala njegovo ubistvo

Istraga je utvrdila da se moj unuk Slobodan ubio, ali ja kažem da je u pitanju klasično ubistvo, iza kog stoji sekta! Dve godine naša porodica traga za istinom. Po našem zahtevu urađeno je više veštačenja, a poslednje ukazuje na niz nelogičnosti i stavlja pod sumnju zvaničnu verziju smrti mog unuka!

Ovo je ispričao Slobodan Stanojković Cobi, penzionisani policajac iz Leskovca i deda Bobana Stanojkovića (17), čije je telo s prostrelnom ranom na glavi nađeno 21. aprila 2010. godine. Sada, više od dve godine posle tragedije, Slobodan Stanojković tvrdi da je u istrazi bilo mnogo propusta!- Sve, od položaja Bobanovih ruku, pištolja, prostrelne rane na glavi, pa sve do ugla pod kojim je telo bilo nakrivljeno, ukazuje da nije reč o samoubistvu! Projektil iz ‘’magnuma’’ nije odmah nađen, jer su mislili da je u glavi. Tek pošto smo mi našli zrno, i to zariveno u dno kauča, obavljen je naknadni uviđaj. Da stvar bude gora, nedavno sam saznao da je jedna sekta stalno pritiskala mogu unuka. Baš ti sektaši su na groblje doneli venac s porukom: „Poslednji pozdrav od grupe sa sajma, pozdravi sve gore“ – kaže Slobodan Stanojković.

On dodaje da se on, kao ni Bobanov otac Bojan i majka Nataša, neće smiriti dok ne dokaže istinu.

– Tek posle tragedije saznali smo da su članovi neke sekte zastrašivali Bobana i pretili mu da će mu ubiti mlađeg brata i celu porodicu. Na kraju su ga slomili! Tražili su da preseče vene i pravili mu razne otrove kako bi se ubio, ali on je to uporno odbijao. Verujemo da su se na kraju sami organizovali i ubili ga u sopstvenoj kući. Iskoristili su nevreme tog dana da bi neopaženo ušli u kuću i ubili ga u prizemlju, dok su njegovi roditelji bili na spratu – kazao je Slobodan.

 

Poslednja poruka

‘’I tako, odoh vam ja. Nemojte mnogo da tugujete, pokušajte da me razumete. Volim vas, naročito one koji mogu da razumeju moju poruku“, bila je jedna od poslednjih poruka koju je Slobodan poslao pre smrti.

Categories: Hronika

Leave a Reply