Politika

U Medvedji šest izbornih listi

Opštnska izborna komisija u Medvedji zvanično je proglasila šest izbornih listi koje će učestvovati na lokalnim izborima zakazanim za 24. jun.

Predsednica Izborne opštinske komisije Jadranka Božović saopštila je danas da su dve izborne liste odbijene zbog propusta u prikupljanju potpisa i popunjavanu obrazaca.

Prva na listi za lokalne izbore je lista  Partije za demokratsko delovanje Fljorim Sahiti, na drugom mestu je lista Grupa građana „Za Gornju Jablanicu“ Slobodan Drašković.

Slede  lista doktor Nebojša Arsić Ujedinjeni regioni Srbije,  Srbija-dr Milorad Babić,  Srpska napredna stranka – Tomislav Nikolić i Demokratska stranka – dr Dragan  Anđelković.

Nisu  proglašene liste koje si  predložili  Demokratska unija Albanaca (DUA)  lista koju je  predložila Crnogorska partija.

Božovićeva kaže da je jedan od razloga  za neproglašavanje liste DUA je to to što obrasci za kandidaturu nisu popunjeni na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Republici Srbiji.

„Oni nisu pravilno koristili naziv svoje partije,čime su  povredili  Ustava Republike Srbije, jer naziv iz registra nisu upotrebili pravilno, nisu  hteli da koriste ćirilično pismo“, dodala je Božović.

Ona je dodala da su  DUA i Crnogorska partija imale rok od 48 sati da otklone nedostatke ali da oni to nisu tražili.

Inače, kao što je poznato, lokalni izbori u Medvedji nisu održani 6. maja  jer nisu na vreme otklonjenje sve nepravilnosti, a po nalogu Upravnog suda .

Categories: Politika

Leave a Reply