Društvo

“Očistimo Srbiju“ i u Jablaničkom okrugu

U Leskovcu i Vlasotincu, kao i drugim mestima na jugu Srbije, uspešno je sprovedena akcija “Očistimo Srbiju”, jer je samo u gradu pod Hisarom očišćeno desetak velikih divljih deponija, a slično je bilo u Vlasotincu, Lebanu, Bojniku, Medvedji i drugim mestima.

U akciji je učestovalo više hiljada učenika, volontera i radnika Javnih gradskih preduzeća i JKP Komunalac, a priključili su se i pripadnici Vojske Srbije, ali i aktivisti Resurs centra.

-Ove godine smo uputili manje poziva nego lane, a javilo se više volontera”, saopštila je Lidija Bosiljčić iz Uprave Grada Leskovca za zaštitu životne sredine, koja je bila koordinator ajcije.

Na više lokacija u Vlasotincu organizovano je prikupljanje otpada, a akcija se odvijala pod sloganom “Veliko spremanje Vlasotinca”.

U gradskom parku smeće su prikupljali đaci osnovne škole “8.oktobar”, a uređivali su i Nemanjinu, Dušanovu i ulicu Marka Oreškovića.

U čišćenje grada uključeni su i radnici Komunalnog preduzeća, kao i brojni aktivisti, a akcija se odvijala povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.

Categories: Društvo

Leave a Reply