Politika

Samo tri poslanika iz Jablaničkog okruga

Predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa područja šest opština Jablaničkog okruga, neće imati Vlasotince, Lebane, Medveđa, Bojnik i Crna Trava.

Naime, poslanici iz Jablaničkog okruga, odnosno Leskovca su prof. dr Miodrag Stojković, mr ph Živojin Stanković i Slobodan Veličković.

Svetski poznati genetičar Miodrag Stojković i mr farmacije Živojin Stanković izabrani su sa liste Demokratske stranke, a Veličković je bio na listi oko SPS, odnosno poslanik je PUPS-a.

Na izbornim listama bili su i Aleksandar Pejčić (DSS), koji ima šansu da uđe u parlament, jer je na 22. mestu, a stranka je osvojila 21 mandat. Medjutim, Tomislav Ljubenović (SRS), koji je bio na 16. mestu nema nikakve izgleda da bude poslanik, kao ni njegova stranačka koleginica Lidija Dimitrijević, jer radikali nisu osvojili nijedan poslanički mandat.

Među kandidatima za poslanika Ujedinjenih regiona Srbije iz Leskovca bili su Snežana Stojanović Plavšić i Slaviša Zlatanović, poslanici u prethodnom sazivu, ali su njihove šanse male, jer su na 21, odnosno 42. mestu liste URS-a, koji je osvojio 16 poslaničkih mandata.

Slično je i sa predsednikom GO SPS Živojinom Stefanovićem, koji je na 59. mestu liste SPS, jer su socijalistima pripala 44 mandata.

Među kandidatima za poslanike bio je i Predrag Mitrović ispred pokreta Dveri i to na 22. mestu, ali neće biti poslanik, jer taj pokret nije uspeo da prođe cenzus.

Prema sadašnjim rezultatima, Jablanički okrug ima neuporedivo manje poslanika nego ranije, a neke opštine iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga nisu imale predstavnike u Narodnoj skupštini Srbije od prvih višestranačkih izbora.

Categories: Politika

Leave a Reply