Politika

U Trgovištu SPS na vlasti umesto URS-a

Dogodilo se iznenadjenje!

Iako sa 36 odsto osvojenih glasova birača i 10 od ukupno 25 odbornika URS nije na vlasti u Trgovištu.

Naime, odbornici lokalne skupštine su za predsednika opštine izabrali Radoslava Jordanovića, sa liste SPS-a, koja je na izborima osvojila pet od 25 odborničkih mandata.

Za Jordanovića je glasalo svih 15 odbornika nove koalicije na vlasti koju čine Demokratska stranka (DS) sa šest, Socijalistička partija Srbije (SPS) sa pet i kolalicija Reformističke stranke i SNS-a sa četiri mandata. Zamenik predsednika opštine u naredne četiri godine u Trgovištu će biti demokrata Aleksandar Kolić.

Odbornici nove koalicije na vlasti za predsednika Skupštine izabrali su Nenada Krstića iz Reformističke stranke, a za njegovog zamenika Bratislava Krstića iz Demokratske stranke.

Lista Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i njen nosilac Darko Tomić, koji su sa 36 glasova birača i 10 odbornika, pobedili u Trgovištu na lokalnih izborima, nisu uspeli da formiraju koaliciju koja bi u ovoj opštini vršila vlast.

Tako će, u naredne četiri godine, URS kao pobednik poslednjih lokalnih izbora u Trgovištu, biti jedina stranka u opoziciji.

Categories: Politika

Leave a Reply