Hronika

Hapšenja zbog šverca ljudi

U koordiniranoj akciji  policijski službenici u Preševu i Bujanovcu lišili su slobode i podneli krivičnu prijavu višem javnom tužilaštvbu u Vranju protiv Bajrama A. (1970) iz sela Miratovac, Labinota M.(1987) iz sela  Žujince , opština Preševo,  Sefera D. 1975, iz Pređševa , Dejana M. (1987) iz Levosoja , opština Bujanovac Ivana V. (1992) iz sela Davidovac i Miroslava D. (1986) iz sela Donji Vrtogoš, grad Vranja zbog postojanja osnovane sumnje da su kao grupa izvršili krivično delo razbojništvo.

Postoje osnovi sumnje da je Bajram A. 24. maja ove godine u selu  Miratovac pronašao tri državljana Irana koji su na nedozvoljen način prešli državnu garnicu sa Makedonijom. Sefer D. i Bajram A. su ih prevezli do sela Žujince, odakle ih je preuzeo Labinot M. i odveo ih na drugo mesto u istom selu.

Prema saopštenju policije, Labinotu M. tada im se pridružuju  Dejan M., Ivan V., i Miroslav V. koji uz primenu fizičke sile od iranskih državljanina  oduzimaju novac, nakit i mobilne telefone i druge lične stvari.

Tužilaštvo je stavilo zahtev za sprovođenje istrage – osumnjičeni Labinot M., Dejan M., Ivan V. i Miroslav D. su predati istražnom sudiji Višeg suda u Vranju koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Bajram A. i Sefer D. nalaze se u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Strani državaljani su zbog nedozvoljenog prelaska državne granice uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka  privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu, koji im je izrekao kazne zatvora u trajanju od po 10 dana.

Categories: Hronika

Leave a Reply