Politika

Vlast u Leskovcu čine DS i SPS sa koalicionim partnerima

Više nema dileme.

Nakon saopštenja koja su juče kasno popodne medijima u Leskovcu i Republici uputili iz Pokreta veterana Srbije, reformističke stranke i Narodne Partije, sasvim je sigurno održavanje konstitutivne sednice gradske skupštine Leskovca za 1. juni. Zato što ima čvrstu većinu odbornika u skupštini grada koalicija DS, SPS, PUPS, SDPS stavljena je tačka na mnoga nagadjanja, naklapanja, kombinovanja i čaršijske priče oko toga ko ima većinu.

U saopštenju Narodne Partije Maja Gojković, koje je potpisala Sladjana Mladenović, predsednica GO Narodne partije se kaže da su članovi ove partije revoltirani izjavom Slaviše Zlatanovića povodom formiranja, navodne skupštinske većine u Skupštini grada Leskovca. Izjava nije tačna jer GO Narodne partije je doneo odluku da neće učestvovati u formiranju bilo kakve koalicije sa SNS-om. O toj odluci je obavešten i gospodin Zlatanović, a takodje znamo da je obavešten o stavu još nekoliko odbornika sa liste URS-a Leskovac da svoj politički angažman ne žele da nastave u toj koaliciji. Odbornici narodne partije su čvrtsi u odluci da svoj rad u Skupštini grada Leskovca obavljaju u okviru odborničke grupe SPS,PUPS,SDP-NP.

U saopštenju Pokreta veterana Srbije koje je potpisao  Saša Dujović se ističe da ovaj pokret kao kao deo Izborne liste Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS daje podršku za formiranje nove Skupštine grada Leskovca Socijalističkoj partiji Srbije Leskovac, sa partnerima sa kojima sklapa skupštinsku većinu

U saopštenju GO Reformističke stranke Leskovac koje je potpisao predsednik Dejan Mitić se, izmedju ostalog, kaže da poštujući preizborno obećanje i dogovor URS-a da je Demokratska stranka strateški partner, Gradski odbor Reformističke stranke doneo je jednoglasnu odluku da podrži Demokratsku stranku u nameri da formira skupštinsku većinu.

Sve će se tačno saznati u petak 1. juna 2012. godine.

Categories: Politika

Leave a Reply