Hronika

Napad na policiju kod Bujanovca napad na zajednički život

Mnistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je prilikom posete Bujanovcu da

je napad na policijski punkt u selu Dobrosin napad na zajednički život i rekao da su o incidentu obavešteni Kfor,UNMIK i Euleks, ali da oni nisu pokazali interes da, zajedno

sa srpskom stranom, izvrše uviđaj na kosovskoj strani odakle je, dodao je,izvrpšen napad. -Mi bismo voleli da možemo da izvršimo uviđaj na mestu odakle je pucano sa teritorije Kosova, ali nam to nije omogućeno, rekao je Dačić posle obilaska policjskog punta u selu Dobrosin na koji je juče preko noći pucano. Upitan da li to znači da sporazum sa Euleksom ne funkcioniše, Dačić je odgovorio da nijedan sporazum sa međunarodnon zajednicom nije ispoštovan do kraja. Dačić je istakao da je zbog napada pojačano prisustvo policije u Kopnenoj zoni bezbednosti i uz administrativnu liniju  sa Kosovom.

On je objasnio da su tokom napada na policijski punkt tu bila po dvojica srpskih i albanski policajaca, kao i da su napadači želeli da ih ubiju, a ne samo da ih upozore.

-Ovaj napad je pucanj u zajednički život, rekao je Dačić i dodao da je policija u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa multietnička i napomenuo da MUP Srbije želi da što veći broj Albanaca i Roma bude u sastavu policije, ali i da ljudi iz albanske zajednice budu na rukovodećim mestima.

-Raspisali smo konkurs za policiju i Policijsku akademiju i očekujemo da se na njega prijave pripadnici svih zajednica koji žive u opštinama Bujanovac, Medveđa i Preševo, rekao je minister srpske policije.

 

Categories: Hronika

Leave a Reply