Hronika

Samo da mi je sestra živa

Da li je doktorka Marijana živa.

To kažu skoro sve koleginice i kolege, medicinsko i administartivci zaposleni u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje gde je do pre mesec dana, pre nego što je otišla na bolovanje zbog zdravstvenih tegoba,  radila, bez dana bolovanja, primarjus dr Marijana Stojanović. Slično kaže i veliki broj prijateljica, prijatelja i rodjaka.

-Molim se Bogu da mi je sestra živa i zdrava. Svakog časa očekujem da se pojavi i da je snažno zagrlim. Očiju punih suza koje se slivaju niz lice, kaže prof. dr Katerina Nikolić, rodjena sestra nestale doktorke Marijane i dodaje da je sestra iznenada “isčezla“ iz kuće u kojoj zajedno žive.

-Nadam se da joj se ništa nije dogodilo. Obukla se obično kao svaki dan kada izlazi do prodavnice. Tu su joj sve lične stvari, pa i mobilni. Tražili smo je kod ćerke u Makedoniji i Beogradu. Nije se pojavila tamo, niti je pak ikome i Makedoniji i Beogradu najavila svoj dolazak, kaže profesorka Nikolić.

Od nadležnih organa juče je “Kuriru“ rečeno da je bilo dojava da je doktorka navodno vidjena u blizini naselja “tri šešira“, Autobuskoj i žečezničkoj stanici, kao i u blizini “ključnih objekata“ u gradu na Veternici. U toku je pregledavanje svih snimaka sa objekata koji poseduju video kamere.

U Vlasotincu gde je dr marijana bila udata kažu da je bila izuzetna žena. -Videla sam je pre desetak dana. Požalila mi se da se ne oseća dobro i da je “uzela malo da se odmori ali slabe vajde“. Tešila sam je jer znam da je rastanak sa suprugom teško pao. Bile smo bliske i poveraval se jedna drugoj, kaže bliska prijateljica dr Marijane uz molbu da joj ne objavljujemo u ime i dodaje da su se njen suprug i dalja rodbina uključili u potragu.

Kako nam je juče rečeno sestra Katerina Nikolić ali i koleginice i kolege, kao i veliki broj gradjana se uključio u potragu za dr Marijanom. U medjuvremenu smo saznali da je nestala doktorka na bolovanje otišla zbog psihičkih problema, ali se uz terapiju osećala bolje i očekivala svoj skori povratak na posao.

-Bila je vrstan saradnik Centra za ekonomiku domaćinstva. Mnogi su je poznavali i želeli da je vide u društvu. Poslednji put smo je jedva naterali da sa nama sedne i popije kafu. Medjutim, kada se stvorila gužva u poslastičari jer je ušlo mnogo ljudi odjedared je ustala rekla dovidjenja i otišla. Da li je tada videla nekog ili je morala da žuri to neznam, kaže nam jedan od saradnica dr Marijane.

Kako smo obavešteni, očekuje se ozbiljnija potraga za nestalom doktorkom.

Categories: Hronika

1 reply »

Leave a Reply