Hronika

Suprugu ubio čekićem pa je zaklao

 

Jeziv zločin u kolveci  čuvenih tesara!

Pre nego što je čekićem supruzi Branislavi (74) razbio lobanju, a onda joj kuhinjski nož zario u vrat, potom joj, “da ne bi ustala“ istim nožem prerezao grkljan, Miomir (80), se žestoko svadjao sa suprugom oko rakije. Ječala je mahala tog predivnog jutarnjeg dana na padinama Čemernika, kaže bliska rodjaka i prva komšinica Stojanka Nikolić.

-Nisam slutila najgore, a kada sam začula čudno “krkljanje“ posumnjala sam na najgore. Brana i Moša su se svadjali često jer je on voleo da popije, a tada su i najčešće izbijale svadje. Izgleda mi da tog jutra nije našao rakiju jer je Brana sakrila, pa je besan, počeo da viče, kaže za Stojanka.

-Ne mogu da verujem da je moja tetka Brana tako zverski ubijena. Bila je to kuća za primer. Oboje su primali penziju i živeli skromno. Mnogo su se promenili kada im je pre izvesnog vrema umro sin Nebojša, profesor matematike. Smrt sina je unela veliku tugu, ali i nemir. Momir je počeo da pije, ali je bio dobar domaćin. Obradjivao nešto planinske zemlje čuvao stoku. Što ovo uradi, priča kroz suze jecajući Anica Grujić, sestričina pokojne Branislave i dodaje da su u kući zatekli jeziv prizor. Tetka je bila izmasakrirana. Krv je bila svuda. Jedva smo očistili.

-Nakon zločina okrvavljenih ruku do lakata i svuda po glavi i telu, Mimomir je opošao u mahalu Šašinci gde žive Branina braća. Pozvao je najmladjeg bratanca i onako sav krvav saopštio mu: “Tetka ti je mrtva, umrla je, da se organizuje sahrana“. Ubrzo smo nakon lelake svi došli da kuće i videli jeziv prizor, priča Nenad Kitanović, komšija i dodaje da su se on i supruga družili Nikolićima i da je Brana po nekoliko puta dolazila kod njih da bi telefonirala. Bili su dobri ljudi i domaćini. Niko se ovakvom zločinu nije nadao.

Na seoskom groblju u Donjem Garu, kolevci čuvenih tesara-gradjevinara, sahranjena je u prisustvu rodjaka, prijatelja i preostalih meštana Branislava Nikolić (74). Ubica Miomir je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

Categories: Hronika

Leave a Reply