Hronika

Svirep zločin u Donjem Garu

Stravičan zločin.

Na krajnje brutalan način, udarcima više puta čekićem u glavu, a potom kuhinjskim nožem zarivenim u vrat, osmdesetogodišnji M.N. iz planinskog sela Donje Gare, kod Vlasotinca, je ubio suprugugu B.N. (78).

Kako je dosadašnjom istragom utvrdjeno, M. N. je posle kraće rasprave 21. marta ujutru fizički nasrnuo na svoju suprugu. U rukama je imao poveći metalni čekić i svoju suprugu je napre udari posred čela, a potom svuda po glavi. Onda je dohvatio veliki kuhinjski nož i nesrećnoj ženi ga zario u vrat. Pošto se, kako je izjavio uverio da je mrtva, odlučio je da prijavi zločin.

Po kazivanju jednog od meštana, čija je kuća poprilično udaljena od porodične M.N. oni su čuli galamui zapomaganje, ali su pretpostavili da su to uobičajene svadje koje su se kod njih dešavale. Niko nije očekivao da će se nešto ovako strašno desiti.

Službenici policijske stanice u Vlasotincu su M. N. odmah lišili slobode i on je sa krivičnom prijavom predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu. U pečalbarskom planisnkom selu Donje Gare živi nekoliko staračkih domaćinstava. Mnoge prodice su se zbog sve teže ekonomske situacije iselile iz ovog sela. Komšije kažu da ništa sumnjivo nisu primećivali, sem da je po nekada M. N. znao da viče na svoju suprugu.

Razloge ovog stravičnog zločina utvrdiće istraga.

Categories: Hronika

Leave a Reply