Hronika

Uhapšeni crnoberzijanci

 

Policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv Dejana R. (34) iz Vranjske Banje, Zorana S. (41) iz Vranja i Gorana J. (35) iz sela Božunjevac opština Bujanovac,  zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene ispave i stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

Sumnja se da je Dejan R. U svojstvu direktora preduzeća “Paletkompani“ DOO Vranje i direktora preduzeća “Paletkor“ Žbevac kod Bujanovca i Zoran S. u svojstvu zastupnika i komercijaliste navedenih preduzeća i Goran J. U svojstvu vlasnika preduzeća “Paletkor“ iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja tokom februara i marta 2012. nabavili veliku količinu alkoholnih pića od drugih preduzeća, bez plaćanja obaveza budžetu Republike Srbije, sačinjavajući dokumentaciju sa neistinitim podacima s namerom da alkoholna pića stave u promet bez pregleda ovlašćenog lica.

Tužilaštvo je stavilo zahtev za sprovodjenje istrage, a osumnjičeni su predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji im je odredio jednomesečni pritvor.

Categories: Hronika

Leave a Reply