Politika

Reforme uslov napretka

Evropski put Srbije mora da bude reformistički odlučan, brz i efikasan kako bi gradjanima omogućio bolji standard, a to znači revitalizacija industrijske i poljoprivredne proizvodnje smanjenje sve dužih redova sa spiska nezaposlenih i njihovo brže zapošljavanje.

Ovo je, izmedju ostalog, zajednička ocena prof. dr Zorana Mašića, predsednika saveta za poljoprivredu SNS, prof. dr Petra Sekulića, iz Instituta za povrtarstvo u Novom Sadu i Ljubice Vasić, predsednice Saveta za saradnju sa EU u SNS, izrečena na konferenciji za novinare u Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu.

Profesori Mašić i Sekulić su, najavljujući tribinu “Poljoprivreda budućnost i evropske integracije“, potencirali da mora da se zna šta se hoće u agraru, a posebno stočarstvu koje je poslednjih godina zapostavljeno. Zelena industrija ima velike šanse nakon približavanja EU. Medjutim, prave se početničke greške jer se ne smanjuju nameti na individualne proizvodjače hrane.Vreme je da se u stočarstvu, ali i u ratarskoj proizvodnji, napravi odlučan zaokret.

Ljubica Vasić je kazala da je status kandidata zasluga svih gradjana Srbije i da niko nema prava da je pripisuje samo sebi. Medjutim, da bi pristupili ovoj ekonomski razvijenijoj porodici zemalja neophodno je obaviti reforme u pravosudju, ekonomiji, društvenim delatnostima i drugim segmentima koji će omogućiti bolji, bezbedniji i sigurniji život gradjanima Srbije, jer bez ivih reformi nema nam napretka, poručila je Vasićka.

Categories: Politika

Leave a Reply