Društvo

Uroš Trajković izabran za direktora

Uroš Trajković i naredne četiri godine biće direktor vranjskog Zdravstvenog centra. Trajković je bio jedini kandidat za tu funkciju UO ZC-a, a odluku o njegovom imenovanju donelo je Ministarstvo zdravlja.

Novi-stari direktor je najavio da će u četvorogodišnjem mandatu koji mu predstoji na direktorskoj funkciji Centar dobiti novu opremu. Od početka godine prema njegovim rečima stigla su dva ultrazvučna aparata vrednosti 3, 2 miliona dinara.
– Jedan aparat obezbedilo je Ministarsvo zdravlja u saradnji sa „Alfa bankom“, a drugi koji će biti korišćen u dijagnostici kod dece je donacija češke Vlade – veli Trajković i dodaje da da će u Vranje stići i novi kolonoskop za endoskopski pregled debelog creva, laparaskop za Hirurško odeljenje i artoskop za pregled kolena.

Od danas je počeo sa radom i skener koji nije bio u funkciji četiri meseca zbog požara koji je izbio na Rentgen odeljenju vranjske Bolnice i oštetio njegove delove. Zdravstveni centar priključio se akciji „Bitka za bebe“ za ukidanje PDV-a na hranu i opremu za najmlađe, a peticiju je za samo sat vremena potpisalo 100 građana.

Categories: Društvo

Leave a Reply