Društvo

REAGOVANJE: ’’Maltretiranje Srba na КiM hitno da prestane’’

Predstavnici Srpslke liste reagovali su povodom jutrašnjeg upada specijalne jedinice Кosovske policije na nekoliko lokacija u opštini Štrpce. Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima, izgovor za akciju je navodno uklanjanje video nadzora koje je, po onome što piše u sudskom nalogu, video nadzor kontrolisan od strane “ilegalnih” struktura.

„Činjenica da je akcija sprovedena na veliki praznik, seosku slavu Štrpca Svetog Jovana, potvrđuje da je u pitanju čisto politička akcija kosovskih institucija uperenih protiv srpskog stanovništva u opštini Štrpce. Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca“, navodi se u saopštenju.

Tokom današnje akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Opštine Štrpce, Osnovne škole ”Šarski Odred” na Brezovici kao i televizije Herc u Štrpcu.

„Srpska lista, sem osude svega što se danas dešava u Štrpcu traži da maltretiranje Srba na Кosovu i Metohiji hitno prestane jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprostave ovakvim šikaniranju našeg naroda“, dodaje se.

Srpska lista je uputila apel međunarodnim institucijama da reaguju jer, kako je saopšteno, ovo je direktan udar i namera da srpski narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta.

Categories: Društvo

Leave a Reply